U bent hier

Nobilis

Graag een extra woordje uitleg over de mooiste en tevens de beste kerstbomen: De Edelspar of Nobilis

In het verleden specialiseerden wij ons reeds in het leveren van kwaliteitskerstbomen waarbij de laatste jaren de picea omorica (of blauwe kerstspar)in pot het beste aanbod was.

Een mooie boom die langer de naalden hield vergeleken met de traditionele kerstspar, picea abies.

Sinds enkele jaren beschikken we over de abies nobilis. Deze kerstbomen bieden heel wat voordelen:

  • 1. Ze hoeven niet meer in een pot geplaatst te worden met wortel om de naalden langer te behouden. Het heeft zelf weinig zin de wortels eraan te laten.
  • 2. Daar ze zonder wortel geplaatst worden, ze zeer buigzame takken hebben en grote zachte naalden (die niet prikken of irriteren), zijn ze veel makkelijker te hanteren bij de aankoop, verpakking, transport, plaatsing en afbraak. Bij de aankoop worden de bomen in een net getrokken waardoor ze veel compacter zijn om te transporteren en indien gewenst worden ze daarna nog eens in een buisfolie getrokken opdat er niets vuil gemaakt wordt tijdens het transport.
  • 3. Bijzonder aan deze bomen is dat ze dankzij de grove naalden drogen op de takken en gemakkelijk 6 tot 8 weken kunnen geplaatst worden,ook met afgezaagde wortel! Zelfs in een warme huiskamer met droge lucht is het mogelijk dat de bomen na 6 weken nog meer dan 90% van de naalden dragen.
  • 4. Ook de vorm van de bomen is anders, de takken staan mooi gespreid en toch is alles goed gevuld dankzij de grove naalden, waardoor de bomen heel mooi te versieren zijn.Deze grove naalden garanderen ook de intense kerstgeur binnen in de huiskamer gedurende de hele periode.
  • 5. Het plaatsen van de boom kan door iedereen moeiteloos uitgevoerd worden dankzij onze “krinner-kerstboomhouders”, die dankzij een vernuftig en degelijk pedaal- systeem toelaten dat 1 persoon de boom moeiteloos recht kan plaatsen.Zelfs corrigeren in de houder is steeds mogelijk. Deze houders zijn tevens voorzien van een waterreservoir met waterpeilstok, zodat men op een gemakkelijke en efficiënte manier de boom kan voorzien van het nodige water (met meststoffen) en de boom optimaal kan behouden.

Wij raden U deze “eerste keus bomen” ten zeerste aan, vooral in combinatie met de krinner-houders en garanderen U zo minimum 6 weken prachtige kerstsfeer met bijhorende kerstgeur, echter zonder ergernis in de naaldval en bijhorende opkuis.

Een aanrader van, Beeckman-Deurne.

De bomen die wij aanbieden komen uit eerste-keus partijen, waaruit wij eigenhandig de mooiste voor U uitkiezen!!!

BG 2012